Masin talvinen tarina –
edelläkävijä jo syntyessään

Raumalaisten Masi-talvityövälineiden matka maailmalle alkoi yli 35 vuotta sitten. Suomen ensimmäiset polyeteenimuovista valmistetut kolat, Masi-lumikolat valmistettiin vuonna 1982. Siitä saakka on yrityksen tarina jatkunut vahvana ja kasvavana suomalaisten laatutuotteiden valmistajana ja markkinoijana

 

Masien kehittäjä, valmistaja ja myyjä Motoseal Components Oy on ainoa talvityövälineiden valmistaja, jonka laatu- ja ympäristönhallintajärjestelmät on sertifioitu ISO9001 ja ISO14001 standardien mukaisesti

–Olemme keskittyneet yhä enemmän käyttämään suomalaista osaamista koko toimitusketjussamme ja kaikki tärkeimmät Masi-tuotteet ovat oikeutettuja Suomalaisen Työn Liiton avainlipputunnuksen käyttöön,

kertoo toimitusjohtaja Kari Sallinen.

 

Masi-talvityövälineitä myydään nykyisin vakituisesti kotimaan lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä, Virossa ja Yhdysvalloissa. Kaikki alkoi kuitenkin hyvin kevyestä ja luistavasta ideasta,

jonka ansiosta Masi syntyi edelläkävijänä omalla alallaan.

Ensimmäiset lumikolat valmistettiin vuonna 1982

Idea polyeteenimuovista valmistettavasta lumikolasta kypsyi yrityksemme perustajan Teuvo Sallisen pöytälaatikossa pari vuotta ennen kuin sopivat yhteistyökumppanit löytyivät ja ensimmäiset Masi-lumikolat valmistettiin vuonna 1982. HDPE-muovia käytettiin jo aiemmin yrityksemme valmistamissa muissa tuotteissa, kuten traktoreiden lokasuojissa. Materiaali tiedettiin liukkaaksi ja kylmää kestäväksi aina -40 ºC lämpötilaan saakka.

1980-luvulla Masi-kola syrjäytti lujitevalmisteiset ja teräspeltiset kilpailijansa

Uutuustuotteen lanseeraus onnistui erinomaisesti ja jo 80-luvun lopulla ”kevyt, kestävä ja luistava” Masi-kola syrjäytti lujitemuoviset ja teräspeltiset kilpailijansa Suomessa. Myös kilpailijat siirtyivät hyväksi havaitun materiaalin käyttöön. Masikaan ei jäänyt laakereillaan lepäämään, vaan kehitimme perustuotteen Masi 80 -lumikolan rinnalle isomman Talkkari-mallin höyläävällä kärkilistalla ja pienemmän Masi 60 -mallin. Kaikki nämä mallit jatkavat edelleen valikoimassamme uudistettuina versioina.

1990-luvulla valikoimaa laajennettiin

Masi-tuotteiden valikoimaa laajennettiin 90-luvulle tultaessa lumikolista ”pitkävartisiin tuotteisiin” eli lumilapioihin ja lumentyöntimiin. Samalla markkinoita alettiin toden teolla valloittamaan myös Ruotsissa.

Vuonna 1996 toimitettiin 200 000. Masi-lumikola

Se oli uutuustuote Masi Nova, jonka muoviosa valmistetaan ruiskuvalumenetelmällä kaasuavusteisesti. Tämä oli ensimmäinen tuotteemme, joka suunniteltiin tietokoneavusteisesti 3D-ympäristössä. Haimme sille myös ensimmäisen kansainvälisen patenttimme. Nykyään kaikki tuotteemme 3D-mallinnetaan oman ammattitaitoisen suunnittelijakuntamme voimin. Suojaamme omat sekä ulkopuolisilta keksijöiltä hankitut tuoteideat kansainvälisillä tuotesuojauksilla.

2000-luvun alussa uusi kokoonpanotekniikka

2000-luvun alussa kehitimme Masi-lumikolan työntöaisojen valmistukseen uuden kokoonpanotekniikan. Aisat alettiin valmistaa isommasta ja kädelle mukavammasta 22 mm putkesta entisen 19 mm sijaan. Uusi tekniikka paransi myös toimitusnopeutta ja pintakäsittelyn ympäristöystävällisyyttä. Uudistuksen jälkeenkin Masi-kolat tunnetaan siitä, että työntöaisan sisällä on toinen putki vahvikkeena.

2002 jaoimme toimintaa Susivuoreen ja Hakunintielle

Vuonna 2002 Motosealin pääkonttori ja osavalmistus muuttivat uusiin tiloihin Isometsäntielle Rauman Susivuoreen. Hakunintien ”vanhaan” kiinteistöön voitiin keskittää Masi-tuotteiden kokoonpano ja logistiikka. Siirryimme samalla Masien tuotannossa kahdeksasta lähialueen vuokratilasta yhteen keskitettyyn kokoonpanohalliin.

2005 esittelimme Masi Kevytkolan

Syksyllä 2005 esittelimme uuden edullisen Masi Kevytkolan edullisten kuluttajatuotteiden segmenttiin. Masin 25-vuotisjuhlia vietimme työn merkeissä syksyllä 2007.

2012 miljoonas Masi-talvityöväline

Tammikuussa 2012 toimitettiin tehtaaltamme jo miljoonas Masi-talvityöväline. Patentoidut uutuudet Masi Swing -lumilasta ja portaattomasti säädettävä Masi Polar Plus -lumikola tuotiin markkinoille seuraavana syksynä.

2014 alumiinivartiset lapiot ja työntimet

Syksyllä 2014 uudet, näyttävät, alumiinivartiset Polar AL -sarjan lapiot ja työntimet vahvistivat asemaamme yhtenä Pohjolan johtavana talvityövälineiden toimittajana.

2016 Masi Nova Max -lumikola

Omaa luokkaa laadultaan ja ominaisuuksiltaan, Masi Nova Max -lumikola,

jossa on patentoitu tuplaluja takalaidan vahvike.

2018 Uusi höyläävä Hardox® -kulutusterä

Masi Iso Talkkari -lumikola saatiin markkinoille, jossa on lähes ikuinen höyläävä Hardox® -kulutusterä.

2019 Uuden sukupolven ergonomiset kahvat

Masin lapioihin muutettiin entistäkin jämäkämmät kahvat, joissa

ergonominen otekulma pitää ranteet rentoina ja tukevaan kahvaan sopii isompikin rukkanen.

Masi on suomalaisen käteen tehty.

 

”Olemme keskittyneet yhä enemmän käyttämään suomalaista osaamista koko toimitusketjussamme ja kaikki tärkeimmät Masi-tuotteet ovat oikeutettuja Suomalaisen Työn Liiton avainlipputunnuksen käyttöön.”

yritys_side

Toimitusjohtaja Kari Sallinen

avainlippu